Συνάδελφοι,

Με ένα πρωτοφανές, στην συνδικαλιστική ιστορία του Συλλόγου μας και της Παράταξής μας, συνδικαλιστικό πραξικόπημα, ένα πρώην μέλος μας ολοκλήρωσε πρόσφατα το έργο που είχε εδώ και καιρό αναλάβει:

Την «κατάργηση» της ιστορικής παράταξης της ΕΑΣ, πραγματοποιώντας δήθεν «πανελλαδική συνέλευση των μελών» της χωρίς να τηρηθούν οι Αρχές Λειτουργίας και οι διαδικασίες που χρόνια τώρα ακολουθούσε η ΕΑΣ και παρά τις επανειλλημμένες προειδοποιήσεις προς τούτο.

Επί πλέον με «απόφαση» της ψευτο «πανελλαδικής» αποφάσισαν και το εξής:

«….η ΕΑΣ -και τυπικά πλέον- συγχωνεύεται στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ.  Η συγχώνευση αφορά τόσο την λειτουργία της παράταξης σε ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ όσο και την μεταφορά των υποδομών της ΕΑΣ (Χρηματικό, Ιστότοπος, Εφημερίδα «Προοπτική») στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ….»

Αλλά,

Η ΕΑΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ

Η ΕΑΣ, πιστή στις Αρχές Λειτουργίας της παραμένει ως παράταξη και συνεχίζει την αυτόνομη λειτουργία της - ήδη ξαναλειτουργεί το site www.easp.gr. (που καταργήθηκε πραξικοπηματικά πριν λίγους μήνες από το πρώην μέλος μας ).

Επί πλέον, συνεχίζει τη δράση της στην λειτουργία του Συλλόγου με ένα μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΕΝ.Α.Σ Alpha – Εμπορικής.

Η Γραμματεία της ΕΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  & ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ 

To τελευταίο διάστημα μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προστέθηκε και ένα ακόμη  το οποίο γίνεται όλο και πιο απειλητικό:  Η Διοίκηση της Τράπεζας, παράλληλα με τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής σε Δίκτυο και  Διευθύνσεις,

Επικείμενη Γενική Συνέλευση ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Οκτωβρίου 2016 – 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Athenaeum INTERCONTINENTAL Athens»

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.

«Καθήλωση μισθών, ανασφάλεια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες η νέα ΕΣΣΕ» 

Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας (ΕΣΣΕ) στην Alpha Bank η ηγεσία του "Συλλόγου Προσωπικού" κάνοντας μάλιστα λόγο για  "Σύμβαση ευθύνης και προοπτικής".

Η Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση, η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων στην Alpha Bank , η Αγωνιστική Πρωτοβουλία πρ. Εμπορικής-Alpha, η νεοϊδρυθείσα παράταξη "Εργαζόμενοι Τολμούν" και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) αναδεικνύουμε το ζήτημα των αφόρητων πιέσεων που υφίστανται συνάδελφοι προκειμένου να αποχωρήσουν από την Τράπεζα