Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η χθεσινή μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων στο RBU, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος της σταθερής εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Χίλιοι διακόσοι εργαζόμενοι, μέσω της διαδρομής Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Βασ. Σοφίας - Πανεπιστημίου, διατράνωσαν στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Διοίκησης, βάζοντας οι ίδιοι το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο:

- καμία απόσχιση,

- καμία απόλυση,

- καμία μεταβολή των όρων εργασίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Λάρισα και αλλού.

Συγκινητική, όμως, ήταν η ολοπρόθυμη στήριξη της κινητοποίησης, χωρίς καμία αναστολή ή ενδοιασμό, από τους συναδέλφους μας στα κτήρια Ραψάνης και Φειδιππίδου, που παράτησαν τα γραφεία τους και ενώθηκαν με τους συναδέλφους του RBU κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των απεργών.

Επιπλέον, στήριξη προσέφεραν με την παρουσία τους συνάδελφοι από το κτήριο της Ν. Ιωνίας, ακόμη και από το Δίκτυο των καταστημάτων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο αγώνας των συναδέλφων στο RBU είναι αγώνας ΟΛΩΝ, έτοιμος επίσης να αγκαλιαστεί από όλους με νέες πανελλαδικές δράσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

στην επικείμενη συνάντηση της Πέμπτης με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κο. Μεγάλου, ο Σύλλογός μας παίρνει τη σκυτάλη από τους συναδέλφους μας και μεταφέρει αυτούσιο και ανόθευτο το παραπάνω πλαίσιο.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, που εμπεριέχει απόσχιση τμήματος, απώλεια θέσεων εργασίας και μεταβολή όρων εργασίας, προειδοποιούμε ότι θα απαντηθεί άμεσα με την προκήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς θα απαντήσουν το ίδιο αποτελεσματικά και νικηφόρα, όπως συνέβη πριν από ακριβώς ένα χρόνο με τους συναδέλφους στη φύλαξη και την καθαριότητα.

Αν περάσουν οι νέοι αντεργατικοί σχεδιασμοί σε βάρος των συναδέλφων του RBU, το βέβαιο είναι ότι και το επόμενο διάστημα στο στόχαστρο θα βρεθούν και άλλοι συνάδελφοί μας τόσο από το Δίκτυο όσο και από τις κεντρικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας, και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν είναι ανόητος να τορπιλίζει την αναγκαία ενότητα για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος, εκφράζουμε την πικρία μας για το γεγονός ότι οι Σύλλογοι Σ.Ε.Τ.Π και Σ.Ε.Τ.Α.Π, όχι μόνο δεν κάλυψαν την απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δυστυχώς ακόμη και την ημέρα της απεργίας σφιχταγκαλιασμένοι έσπευσαν με επιτόπιες ενημερώσεις τους να διαμορφώσουν κλίμα στους εργαζόμενους, επιχειρώντας στην ουσία να υποσκάψουν τη γενικευμένη αντίδραση. Τουλάχιστον θλιβερό ...

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτήν την τόσο αναγκαία ενότητα, καλώντας όλους τους Συλλόγους σε κοινή δράση για την ματαίωση των σχεδίων στο RBU. Καλώντας, επιπλέον, την Ομοσπονδία μας (ΟΤΟΕ) να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας και λήψη σχετικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς εκκρεμεί ήδη εδώ και μία εβδομάδα σχετικό αίτημά μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ RBU ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 2 (εσ. 81691 - 2), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ Γοίλιας Ισίδωρος

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση